Теми статей
Обрати теми

Податкові повідомлення-рішення: зустрічайте нові форми

Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Наказ Мінфіну України від 28.12.15 р. № 1204 «Про затвердження Порядку надсилання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків»

Мінфін наново затвердив Порядок надсилання податкових повідомлень-рішень (ППР). Головна відмінність — новий Порядок об’єднав у собі правила надсилання ППР для податкових і митних цілей.

Також є деякі правки в самому Порядку. Однак на найбільшу увагу заслуговують самі форми ППР. Так, з’явилися нові форми:

• форма Р1 — якщо за результатами перевірок виявили заниження або завищення суми податкового кредиту та/або суми податкових зобов’язань з ПДВ, але це не привело до виникнення грошових зобов’язань за результатами перевірки;

• форма Д — за результатами перевірок щодо утримання податків у джерела виплати, з питань правильності нарахування, повноти та своєчасності сплати податків і зборів, у тому числі ПДФО, при виплаті доходів на користь платників податків — фізосіб;

• форма Н — за порушення граничних строків реєстрації податкових накладних (ПН) і розрахунків коригування (РК) в Єдиному реєстрі ПН. Це ППР становитиме значний інтерес для платників ПДВ. Нагадаємо, що тривалий час податківці не могли штрафувати за прострочення реєстрації ПН/РК, оскільки не було відповідного порядку застосування цих штрафних санкцій і форми ППР. Тепер же з 01.01.16 р. ст. 120 ПКУ вже не вимагає наявності такого порядку, а форма ППР таки з’явилася. Це означає, що фіскали мають «усі карти на руках».

А ось для штрафів за помилки в обов’язкових реквізитах ПН ( п. 1201.4 ПКУ) форми ППР поки ще немає.

Інші форми дещо змінилися. Тому ППР, складені після набуття чинності наказом, повинні мати нову форму.

Наказ діє з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі