Теми статей
Обрати теми

Помилковий звіт не потрібно відкликати

Підприємство подало звіт, який узагалі не потрібно було подавати. Що робити? Чи можна відкликати або анулювати його?

Нагадаємо: платник податків зобов’язаний за кожний установлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або за наявності показників, що підлягають декларуванню, подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є ( п. 49.2 ст. 49 ПКУ).

По суті, «промашку» із зайвим звітом міг помітити і податковий інспектор. Оскільки під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа контролюючого органу зобов’язана перевірити наявність і достовірність заповнення усіх обов’язкових реквізитів, передбачених ( п. 48.3 ПКУ). Інші показники, зазначені в податковій декларації платника, до її прийняття не перевіряються. Очевидно, і сама необхідність подання звітності також не перевіряється.

Що стосується відкликання або анулювання податкової звітності, то ПКУ не передбачає жодних дій суб’єкта господарювання у разі, якщо він помилково подав звітність до контролюючого органу. Однак платник податків може письмово звернутися до контролюючого органу, щоб повідомити про помилково подану податкову звітність із проханням не визнавати цю звітність як податкову.

До речі, так само зробити можна і в тому випадку, якщо ви помилилися з кодом податкового органу і в результаті направили звітність не за адресою (не до того органу ДФС). У цій ситуації можна надіслати до «чужого» податкового органу лист із проханням не визнавати звітність як податкову. Але при цьому не забудьте своєчасно подати звітність за правильною адресою — до «свого» органу ДФС.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, розміщеними на сайті ДФСУ (http://zir.minrd.gov.ua/, категорія 135.02)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі