Теми статей
Обрати теми

Норми споживання газу: боротьба за справедливість

Жиленко Катерина
Тарифи на комунальні послуги, мабуть, найболючіша тема для населення України. Громадяни навіть дійшли до Вищого адміністративного суду України (ВАдСУ), оскаржуючи постанову КМУ від 29.04.15 р. № 237. Нагадаємо, цією постановою Кабмін удвічі зменшив норми споживання природного газу населенням, у якого не встановлені лічильники.

До суду звернулися громадяни, в яких установлені такі лічильники. На їх думку, оскаржувана постанова ставить їх у нерівні умови із громадянами, які не мають лічильників спожитого газу: вони вимушені платити за весь обсяг спожитого газу, тобто більше.

Висновок: ВАдСУ підтримав позицію судів попередніх інстанцій і став на бік споживачів газу з лічильниками. Отже, постанова № 237 визнана незаконною та нечинною.

Для довідки: активно діє програма з обладнання будинків газовими лічильниками. Отже, невдовзі всі будуть у рівних умовах.

(Ухвала ВАдСУ від 28.01.16 р. № К/800/49436/15)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі