Теми статей
Обрати теми

Геть дорогий імпорт! Скасували додатковий імпортний збір

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Закон України від 24.12.15 р. № 912-VIII «Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності»

Нагадаємо: для стабілізації платіжного балансу законодавці запровадили додатковий імпортний збір — з 25.02.15 р. строком на 12 місяців. Його справляли з товарів, що імпортуються. Об’єкт оподаткування — товари, що імпортуються підприємствами, митна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро, а також товари, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України в обсягах, що підлягають обкладенню митними платежами відповідно до розділу XII Митного кодексу України, розділів V і  VI ПКУ. Виняток — життєво необхідні товари, зокрема медикаменти для лікування СНІДу, онкологічних захворювань, гуманітарна допомога інших країн.

З детальним матеріалом про правила сплати та обліку додаткового імпортного збору ви напевно ознайомилися в «БТ», 2015, № 16, с. 32.

Водночас згідно з умовами Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ та Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором, справляння додаткового імпортного збору має закінчитися до кінця 2015 року.

Тому вже з 01.01.16 р. Законом, що коментується, додатковий імпортний збір скасували (визнали таким, що втратив чинність, Закон України від 28.12.14 р. № 73-VIII).

Якщо дотримуватися законів ринку, це має знизити ціну імпортних товарів. Нагадаємо, ставки додаткового імпортного збору становили від 5 до 10 %.

Закон діє з 01.01.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі