Теми статей
Обрати теми

Держреєстрація та адмінпослуги: місцевій владі дали більше прав

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Закон України від 10.12.15 р. № 888-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг»

Органам місцевого самоврядування (ОМС) дали повноваження з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру.

Для зручності та оперативності посадовим особам виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу дозволили подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи.

У разі перейменування вулиць, населених пунктів, зміни нумерації будинків зміни до документів, де зазначають місце проживання/перебування вносять за бажанням осіб. Це актуально у світлі перейменування об’єктів топонімії в межах декомунізації*.

* Як повинні діяти підприємства, ви можете дізнатися з «БТ», 2015, № 51, с. 44.

Прямо в Законі № 1382** прописали розмір адміністративного збору за реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання: при своєчасному звертанні — 0,0085 розміру мінзарплати (11,71 грн.), із запізненням — 0,0255 мінзарплати (35,14 грн.).

** Закон України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.03 р. № 1382-IV.

Центрам надання адмінпослуг і ОМС дозволили видавати відомості з Держземкадастру. Інформацію з Держземкадастру видаватимуть в електронній формі. Також у Законі № 3613*** прописали плату за отримання витягу, довідки, пошук, перегляд та копіювання, виправлення інформації з Держземкадастру.

*** Закон України «Про Державний земельний кадастр» від 07.07.11 р. № 3613-VI.

Закон діє з 29.12.15 р., за винятком деяких норм, що набувають чинності з 01.03.16 р. (щодо Держземкадастру) і з 04.04.16 р. (щодо реєстрації місця проживання).06-1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі