Теми статей
Обрати теми

«Закордонні» трудові посередники: нові Ліцензійні умови

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Постанова КМУ від 16.12.15 р. № 1060 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном»

Кабмін затвердив Ліцензійні умови для трудових посередників на працевлаштування за кордоном*. Ліцумови встановлюють вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, а також вичерпний перелік вимог щодо провадження цієї госпдіяльності.

* Закон України від 05.11.15 р. № 761-VIII узаконив трудову міграцію («БТ», 2015, № 48, с. 4).

Провадити госпдіяльність трудові посередники можуть тільки на підставі зовнішньоекономічного договору з іноземним суб’єктом господарювання (роботодавцем) і письмового договору з клієнтом (претендентом). Невід’ємною частиною договору є посвідчена копія погодженого проекту трудового договору. Надання посередницьких послуг оформляється актом наданих послуг, підписаним обома сторонами.

У Ліцумовах прописані вимоги до приміщення, в якому проводиться посередницька діяльність. Зокрема, біля входу потрібно розмістити інформацію про найменування посередника та режим роботи, а у приміщенні — більш детальну інформацію про посередника (повне найменування, копію виписки з Єдиного держреєстру юросіб і ФОП, копію ліцензії, перелік країн, в яких посередник може працевлаштовувати претендентів, книгу відгуків і пропозицій).

Також затверджені форми Заяви на отримання ліцензії, Опису документів, що додаються до заяви, Відомостей про місце провадження госпдіяльності, Заяви про переоформлення ліцензії, Журналу єдиного обліку клієнтів.

Постанова діє з 23.12.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі