Теми статей
Обрати теми

Імпорт і постачання ліків: як застосувати ПДВ-пільгу

Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Постанова КМУ від 02.12.15 р. № 1153 «Про затвердження Порядку ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість»

На період до 31.03.19 р. п. 38 підрозд. 2 розд. XX ПКУ звільняє від ПДВ операції з імпорту, першого постачання виробником і постачання в Україні ліків і медвиробів. Це стосується медпрепаратів, куплених у межах бюджетних програм за договорами зі спецорганізаціями.

При цьому Кабміну традиційно дали завдання: затвердити Перелік ліків і медвиробів, що купуються за договорами зі спецорганізаціями, і Порядок ввезення, постачання та цільового використання ліків і медвиробів, що звільняються від ПДВ. Зазначений Перелік КМУ затвердив постановою від 08.10.15 р. № 787, а Порядок — постановою, що коментується.

Правила, прописані в Порядку для оформлення безПДВшного імпорту ліків, медвиробів та їх постачання в Україні, ми перетворили в легкодоступні схеми.

img 1

Цікавий факт! Відмовити можуть у видачі і довідки, і довідки-підтвердження, але підстави для відмови прописали тільки для останньої: подання неповного пакета документів та виявлення в поданих документах недостовірних відомостей. Вважаємо, що ці самі підстави для відмови застосовуються і до довідки. Важливо пам’ятати, що постачальник/імпортер може подати документи заново після того, як усуне «неполадки».

Постанова діє з 06.01.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі