Теми статей
Обрати теми

Внутрішні переселенці: є новації

Жиленко Катерина
Законодавці дещо відкоригували вимоги до реєстрації внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО). Відповідні зміни внесено до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.14 р. № 1706-VII.

До ВПО належать не тільки громадяни України, а також іноземці або особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах і мають право на постійне проживання.

Швидкість видачі довідки ВПО тепер залежить від наявності/відсутності прописки на території внутрішнього переселення (Донбас, Крим): є прописка — довідка видається в день подання заяви, немає прописки — потрібно подавати докази проживання. При цьому з’явилися дві додаткові підстави для відмови у видачі довідки, пов’язані з відсутністю прописки та доказів.

Також уточнили: якщо ВПО повертається на покинуте місце проживання, про це потрібно повідомити до підрозділу соціального захисту, який видав довідку, не пізніше ніж за 3 дні до від’їзду.

Крім цього, у перспективі черговий крок до електронізації даних: планують створити єдину інформаційну базу даних про ВПО. Строки не зазначені.

(Закон України від 24.12.15 р. № 921-VIII, діє з 13.01.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі