Теми статей
Обрати теми

Як перенести суму фінрезультату до декларації з податку на прибуток

Кравченко Дар’я
Як при заповненні податкової декларації з податку на прибуток підприємств враховується фінансовий результат до оподаткування, якщо у фінансовій звітності такий показник відображається в тисячах гривень?

Дані до ПНП-декларації необхідно вносити у гривнях без копійок з округленням за загальними правилами.

Однак проблема в тому, що об’єктом обкладення ПНП є фінрезультат, розрахований за бухправилами та скоригований на податкові різниці. Такий показник у фінзвітності відображається у тисячах гривень без десяткового знака.

Тому не можна просто взяти показник, округлений до тисяч у фінзвітності, і перенести його до ПНП-декларації у гривнях. На це звертають увагу і податківці, заявляючи, що підставою для заповнення ПНП-звітності є первинні документи (підкатегорія 102.23.02 ЗІР ДФСУ).

На підтвердження своєї позиції вони посилаються на:

пп. 44.1 та 44.2 ПКУ, які зобов’язують вести облік доходів, витрат та інших податкових показників на підставі первинних документів, регістрів бухобліку, фінзвітності;

ч. 1 ст. 9 Закону про бухоблік, згідно з якою підставою для бухобліку госпоперацій є первинні документи.

Безумовно, вести окремий податковий облік для заповнення ПНП-декларації не потрібно. Для цього можна взяти бухоблікові дані, які ви використовуєте при заповненні фінзвітності, але не округляти їх до цілих тисяч.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі