Теми статей
Обрати теми

Перші кроки для скасування алкозвітності

Децюра Сергій
Держрегуляторна служба, проаналізувавши норми діючого законодавства, постановила, що подання роздрібними торговцями звіту за формою № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» та № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» порушує принципи державної регуляторної політики, а саме доцільності та збалансованості.

Справа в тім, що ці форми звітності викликають у суб’єктів господарювання низку невирішених проблем, зокрема, пов’язаних із складністю заповнення звітних форм, неможливістю їх коригування та надмірними фінансовими санкціями за допущення помилок при заповненні такої звітності, що, в свою чергу, призводить до невиправданого адміністративного, а також фінансового навантаження на суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і ліцензії на виготовлення та оптову торгівлю тютюновими виробами.

Тому Держрегуляторна служба пропонує Мінфіну скасувати вищезгадані форми та норми, якими передбачається їх подання.

Крім того, Держрегуляторна служба зазначає: якщо Мінфін цього не зробить у двомісячний строк із дня прийняття такого рішення, то дію наказу, яким затверджено форму звітів № 1-РА та № 1-РТ, буде зупинено Законом України від 11.09.03 р. № 1160-IV. Двомісячний строк спливає на початку вересня 2016 року.

(Рішення Держрегуляторної служби від 04.07.16 р. № 8)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі