№30

Бухгалтерський тиждень, липень, 2016/№ 30 Інші номери журналу ›
  • Судова система України: повне оновлення! Закон України від 02.06.16 р. № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів»
  • Єдиний податок і РРО: як податківці контролюватимуть суму доходу Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.16 р. № 439 «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами — підприємцями) обсягу доходу, визначеного пунктом 296.10 статті 296 Податкового кодексу України»
  • Неприбуткові організації: новий Реєстр та перехідні моменти Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.16 р. № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру»
  • Безперервний характер поставки товарів/послуг шукайте в договорі Лист ДФСУ від 12.07.16 р. № 15014/6/99-95-42-01-15
  • Оренда виділених інтернет-серверів у нерезидента: чи буде ПДВ Лист ДФСУ від 29.06.16 р. № 14156/6/99-99-15-03-02-15
  • Утилізуємо некондиційне насіння: правила ПДВ-обліку від ДФСУ Лист ДФСУ від 09.06.16 р. № 12804/6/99-99-15-03-02-15
  • Компенсація вартості навчання: чи обкладати ПДФО та військовим збором Листи ДФСУ від 30.06.16 р. № 11066/5/99-99-13-02-03-16 і № 14249/6/99-99-13-02-03-15
  • Як забороняється називати юросіб Кабмін затвердив перелік історичних державних найменувань, які забороняється використовувати у найменуваннях юридичних осіб приватного права.
  • Нові форми статзвітності з праці Держстат оновив форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці».
  • Повернення товарів, придбаних через Інтернет Мінекономрозвитку наполягає, що споживач має повне право повернути непродовольчий товар належної якості в разі укладення договору на відстані. Таке право йому надано ст. 9 Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05.91 р. № 1023-XII.
  • Перші кроки для скасування алкозвітності Держрегуляторна служба, проаналізувавши норми діючого законодавства, постановила, що подання роздрібними торговцями звіту за формою № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» та № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» порушує принципи державної регуляторної політики, а саме доцільності та збалансованості.
  • Календар тижня
  • Доходи майбутніх періодів: особливості обліку Доходи майбутніх періодів є не в кожного підприємства. Це, швидше, специфічні випадки, які виникають у певній сфері. Проте загальне уявлення про них мати потрібно, щоб ненароком не відобразити доходи раніше, ніж належить. Що ж, давайте розбиратися.
  • Помилка в ІПН покупця: все, що слід знати платнику ПДВ Помилитися у податковій накладній може кожен. Якщо така помилка стосується номенклатури поставленого товару чи його ціни або кількості, то для її виправлення достатньо просто скласти розрахунок коригування до такої помилкової податкової накладної. Але є помилки, які виправити за допомогою простого складання розрахунку коригування не вдасться. Одна з таких помилок — це помилка в ІПН покупця. Про те, як виправити таку помилку в податковій накладній, читайте у нашій статті.
  • Відступлення вимоги товарної заборгованості: облікові нюанси Продовжуючи розпочату розмову (див. «БТ», 2016, № 29, с. 17), сьогодні ми розповімо про відображення в обліку договорів відступлення права вимоги товарної заборгованості. При цьому виходитимемо з найсвіжіших роз’яснень контролерів.
  • Календар бухгалтера на серпень 2016 року
  • Банк забирає заставу: облік та оподаткування у заставодавця Непроста економічна ситуація в Україні стала причиною того, що багато підприємств, які отримали кредит у банку, погасити його зараз просто не в змозі. Реструктуризація та інша «допомога», яку у такому разі пропонують банкіри, не завжди допомагає. Тоді банку нічого іншого не залишається, як звернути стягнення на предмет застави. Погодьтеся, така операція «вилучення» для боржника досить специфічна. Але спеціальних норм, які б регулювали порядок її оподаткування, в ПКУ немає. Тому запитань тут — хоч греблю гати. Що ж, давайте розбиратися.
  • Зарплата на картці: швидко, зручно, надійно У попередньому номері, любі друзі, ми з вами з’ясували, що взагалі собою являє платіжна картка (див. «Бухгалтерський тиждень», 2016, № 29, с. 37). А зараз поговоримо про зарплатні картки, бо ж на цей сучасний і зручний спосіб розрахунків із працівниками перейшла вже більшість українських роботодавців. Та й самі працівники сповна оцінили всі вигоди «пластикової» зарплати — зручно, безпечно, надійно. Ви теж надумали впровадити в себе зарплатний проект? Хочете, щоб усе пройшло як по маслу? Тоді ця стаття для вас — у ній ми розповімо про нюанси цієї серйозної операції. Візьміть їх на замітку!
  • При касовому методі з ПДВ зведені податкові накладні не складають Чи має право особа, що застосовує касовий метод визначення податкових зобов’язань, складати зведену податкову накладну (ПН) при здійсненні операцій з поставки товарів/ послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер?
  • Коригування операцій з придбання товарів без ПДВ Чи підлягає відображенню в декларації з ПДВ та в її додатку 1 коригування обсягів придбання без ПДВ (в тому числі за нульовою ставкою)?
  • Сплата роздрібного акцизу при втраті чи знищенні пального Чи оподатковується акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів обсяг пального, яке знищено, втрачено або використано для власних потреб?
  • Право на пільги щодо земельного податку для пенсіонерів Чи будуть користуватись пільгами щодо земельного податку фізособи, яким призначено пенсію не за віком (за вислугу років, по інвалідності, у разі втрати годувальника тощо), після досягнення ними пенсійного віку?
  • Дохід у валюті ФОП-єдиноподатника Як визначається дохід ФОП — платника ЄП при здійсненні операцій з експорту товарів (робіт, послуг), якщо валютні кошти надходять на розподільчий рахунок та частина валютної виручки підлягає обов’язковому продажу?
  • Оптовий і роздрібний продаж алкоголю Яким чином заповнюються звіти за ф. № 1-ОА та ф. № 1-РА, якщо суб’єкт господарювання купує алкогольні напої як оптовий покупець, а продає їх оптом та вроздріб на підставі відповідних ліцензій?
  • «Митниця дає добро»... через «єдине вікно» Про впровадження автоматизованого «єдиного вікна» на митниці ми повідомляли в «БТ», 2016, № 27-28, с. 10. Як заявляють чиновники, ця система має спростити митні процедури та скоротити час на їх проведення. Ну а оскільки нова система стартує вже у серпні, саме час розібратися з особливостями її функціонування. Не залишимо без уваги й інші нововведення на митниці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі