Теми статей
Обрати теми

Оптовий і роздрібний продаж алкоголю

Яким чином заповнюються звіти за ф. № 1-ОА та ф. № 1-РА, якщо суб’єкт господарювання купує алкогольні напої як оптовий покупець, а продає їх оптом та вроздріб на підставі відповідних ліцензій?

Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (далі — Звіт за ф. № 1-ОА) подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, до органів ДФСУ за основним місцем обліку в електронній формі.

Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі (далі — Звіт за ф. № 1-РА) подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, до органів ДФСУ за основним місцем обліку в електронній формі.

Якщо у підприємства є ліцензії і на оптову, і на роздрібну торгівлю, то воно має подавати обидва звіти. При цьому у випадку придбання алкогольних напоїв як оптовий покупець, а реалізації їх як оптом, так і вроздріб, ці звіти заповнюють так:

• у гр. 9 розділу І Звіту за ф. № 1-ОА відображаються операції, які були здійснені за звітний місяць відповідно до зазначених ліцензій, в тому числі передача у власну роздрібну мережу. У розд. III «Перелік контрагентів, яким здійснювалася реалізація алкогольних напоїв» Звіту за ф. № 1-ОА вказують усіх контрагентів, зокрема дані власної роздрібної мережі;

• у гр. 4 Звіту за ф. № 1-РА суб’єкт господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю алкогольними напоями, відображає обсяг придбання алкогольних напоїв усього за звітний період, зокрема від власної оптової мережі.

Звіти за ф. № 1-ОА та ф. № 1-РА подаються щомісячно, протягом дії відповідної ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух алкогольних напоїв та на залишках не було продукції.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі