Теми статей
Обрати теми

Фіскали не допоможуть визначити операцію контрольованою

Жиленко Катерина
Податківці повідомили, що ПКУ не передбачає право органів ДФС на проведення аналізу операцій платника податків за його запитом з метою підтвердження або спростування відповідності контрольованої операції. Простіше кажучи, на допомогу у визначенні конкретної операції контрольованою від фіскалів не сподівайтеся.

Але водночас звернемо увагу на те, що отримувати індивідуальну податкову консультацію не заборонено. Зауважимо, що і відносно контрольованих операцій ДФСУ досить часто надає роз’яснення.

При цьому ДФСУ нагадує, що вона має право проводити моніторинг і перевірки з питань повноти нарахування та сплати податків під час здійснення контрольованих операцій ( п.п. 39.5.1 ПКУ).

Також для встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» посадові особи ДФС під час проведення аналізу звітів про контрольовані операції та/або документації, наданих платником податків, мають право проводити опитування уповноважених осіб та/або працівників платника податків.

(Лист ДФСУ від 31.05.16 р. № 11812/6/99-99-15-02-02-15)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі