Теми статей
Обрати теми

Як фіскали платежі обліковують: Мінфін оновив Порядок

Жиленко Катерина

Мінфін за доброю традицією переписав на свій лад черговий документ податківців — Порядок ведення органами ДФСУ оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, ЄСВ. Причому це творіння поглинуло також Інструкцію про порядок нарахування та погашення пені за податковими платежами.

Головна ідея залишилася незмінною — облік розрахунків з бюджетом і цільовими фондами ведеться на інтегрованих картках щодо кожного платника та кожного виду платежу.

Водночас у новому Порядку багато відмінностей від попередника: він значно «потовщав», з’явилися окремі розділи з підрозділами. Серед нововведень:

• порядок обліку невизначених платежів (з невідомим призначенням або платником);

• правила контролю за внесенням даних до системи, за відповідністю показників, відображених в інтегрованих картках платників;

• формування податкових повідомлень-рішень органами ДФСУ і відображення даних за ними;

• відображення результатів адміністративного та судового оскарження;

• відображення розстрочення грошового зобов’язання або податкового боргу.

Також у Порядку дописали деякі важливі істини, зокрема щодо відповідальності працівників органів ДФСУ за допущені помилки та навмисне перекручення інформації, а в питанні погашення податкового боргу — щодо черговості: спочатку кошти зараховуються в рахунок сплати грошового зобов’язання, потім — штрафів і наостанок — пені.

Наказ діє з 10.06.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі