Теми статей
Обрати теми

Аліменти почали індексувати

Жиленко Катерина
Законодавці віднесли до об’єктів індексації розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі. При цьому індексація розміру таких аліментів провадиться за рахунок коштів платника аліментів. Її провадять підприємства, установи, організації, фізособи, ФОП, які здійснюють відповідні відрахування аліментів з доходу платника аліментів. Відрахування здійснюються з фактичного заробітку (доходу) на підставі розрахунку, зробленого (обчисленого) державним виконавцем відповідно до закону та на підставі постанови державного виконавця.

Державний виконавець обчислює суму індексації розміру аліментів, складає відповідний розрахунок і повідомляє про нього стягувача та боржника.

Якщо стягнути аліменти в певному розмірі та/або суму їх індексації неможливо, адміністрація підприємства, установи, організації, фізична особа, фізична особа — підприємець, які проводили відрахування, нараховують боржнику заборгованість зі сплати аліментів та/або індексації таких аліментів.

(Закон України від 17.05.16 р. № 1368-VIII, діє з 12.06.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі