Теми статей
Обрати теми

Оподаткування пенсій

Жиленко Катерина
Законодавці звільнили від обкладення ПДФО суму пенсій, розмір яких не перевищує 10 розмірів прожитмінімуму для осіб, що втратили працездатність, встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році — 10470 грн.)

Суми пенсій (уключаючи суму їх індексації, нараховану згідно із законом) або щомісячного довічного грошового утримання, що отримуються платником податку з Пенсійного фонду України або бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує десять розмірів прожитмінімуму (з розрахунку на місяць), обкладаються ПДФО тільки в частині такого перевищення. Також обкладається сума пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню або не оподатковуються в країні їх виплати. Ставка податку становить 18 %.

Ці правила не застосовуються до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється дія ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. № 3551-ХІІ.

(Закон України від 02.06.16 р. № 1411-VIII, діє з 01.07.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі