Теми статей
Обрати теми

Перереєстрація через декомунізацію: є надія на безоплатність

Жиленко Катерина
Перейменування об’єктів топоніміки у межах декомунізації «напружило» багатьох. Зокрема, тому, що держоргани вимагають унести зміни до відомостей про суб’єктів господарювання, розміщених в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб-підприємців і громадських формувань. А процедура ця платна: справляється адміністративний збір у розмірі 0,3 мінзарплати (з юросіб) і 0,1 мінзарплати (з ФОПів).

У редакції Закону про держреєстрацію*, що діяла до 01.01.16 р., містилося застереження про те, що плата за внесення змін до відомостей про госпсуб’єктів у зв’язку з декомунізацією не справляється. А тепер такої норми немає. Але Мін’юст заспокоює: Верховна Рада України вже розглядає законопроект від 14.03.16 р. № 4217, покликаний виправити цей недолік. До того ж із внесенням змін можна не поспішати та зробити це «при нагоді», уносячи більш важливі поправки.

* Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.13 р. № 755.

(Лист Мін’юсту України від 12.05.16 р. № 16606/10776-0-33-16/8)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі