Теми статей
Обрати теми

Номенклатуру товарів/послуг у податковій накладній визначає «первинка»

Яку номенклатуру товарів/послуг необхідно зазначити продавцю у графі 3 податкової накладної при реалізації раніше придбаних ним товарів/послуг (у тому числі ввезених на митну територію України чи підакцизних товарів)?

Опис (номенклатура) товарів/послуг є одним з обов’язкових реквізитів податкової накладної (ПН) ( п. 201.1 ПКУ). Доречно зауважити, як і код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів і товарів, увезених на митну територію України)

Для кожного з них у ПН виділено окрему графу ( п. 15 Порядку № 957**):

** Порядок заповнення податкової накладної, затверджений наказом Мінфіну від 22.09.14 р. № 957.

графу 3 призначено для внесення номенклатури товарів/послуг постачальника (продавця);

графу 4 — для коду товару згідно з УКТ ЗЕД (заповнюється при постачанні підакцизних товарів і товарів, увезених на митну територію України, на всіх етапах постачання таких товарів).

Тому першим орієнтиром при заповненні номенклатури товарів, що поставляються, повинні стати назви і класифікація таких товарів згідно з УКТ ЗЕД.

Визначитися з підакцизними товарами вам допоможе перелік, наведений у  ст. 215 ПКУ. А про вимоги до класифікації товарів, що ввозяться на митну територію України, розповість ст. 69 Митного кодексу України.

Але при цьому не забувайте, що на всіх етапах постачання товарів/послуг до кінцевого споживача, у тому числі товарів, що імпортуються або є підакцизними, у графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» ПН продавець повинен зазначати дані, що відповідають документам, які підтверджують їх придбання.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, розміщеного на сайті (http:// http://zir.minrd.gov.ua/, категорія 101.17***)

*** Зверніть увагу! Нумерація деяких категорій у ЗІР ДФСУ змінилася.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі