Теми статей
Обрати теми

Щоб екоподаток правильно розрахувати — дозвіл на викиди слід мати

Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 16.03.16 р. № 9027/7/99-99-15-04-02-17

У листі, що коментується, податківці пояснили, як суб’єкту господарювання, який експлуатує стаціонарне джерело забруднення, правильно визначити розмір екологічного податку, а саме визначити види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря, їх обсяг і розмір ставок податку.

Контролери вважають, що для цього суб’єкт господарювання має заглянути до дозволу на викиди забруднюючих речовин. У ньому міститься необхідна інформація про види забруднюючих речовин, їх клас небезпеки, а також величину обґрунтованих орієнтовних безпечних рівнів впливу. Всі ці дані допоможуть правильно визначити вид забруднюючих речовин та обсяг їх викидів, а також без проблем вибрати ставку екоподатку із ст. 243 ПКУ.

За наявності на руках таких даних буде достатньо просто правильно розрахувати розмір податкових зобов’язань з екоподатку.

Звертаємо увагу! Отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин не складно. Достатньо звернутися до органів Мінприроди або Центру надання адміністративних послуг із заявою та надати відповідні документи. Перелік таких документів шукайте у Порядку, затвердженому постановою КМУ від 13.03.02 р. № 302 (ср. ). Такий дозвіл ви отримаєте безоплатно і строком не менше ніж на п’ять років.

Але безоплатність самого дозволу не гарантує, що коштів не потрібно витрачати. Справа у тому, що підготовка «необхідних документів» вам може влетіти «в копієчку». Адже згаданий Перелік досить об’ємний і самостійно їх зібрати непросто.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі