Держоргани і ОМС списують будинки з балансу

Жиленко Катерина
Законодавці давно наказали Кабміну розробити порядок списання з балансу міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними підприємствами та органами місцевого самоврядування (ОМС) багатоквартирних будинків, в яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності (п. 6 ст. 13 Закону України від 14.05.15 р. № 417-VIII). І, нарешті, це завдання виконано.

У документі детально описана процедура списання (порядок створення комісії і терміни).

У разі коли у списаному з балансу багатоквартирному будинку окремі квартири та/або нежитлові приміщення не перебувають у приватній власності та право державної або комунальної власності на них не зареєстроване, такі квартири та/або нежитлові приміщення приймаються на баланс балансоутримувача, а право власності на них реєструється в установленому законом порядку.

Нагадаємо, що до 01.07.16 р. співвласники багатоквартирних будинків повинні визначитися з формою управління будинком. Одним з варіантів може бути створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків). Детальніше про це читайте у статті «Хто в домі хазяїн»: особливості роботи ОСББ» // «БТ», 2016, № 15, с. 13.

(Постанова КМУ від 20.04.16 р. № 301, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі