Вища освіта для молоді із зони АТО

Жиленко Катерина
Законодавці наразі перейнялися можливістю молоді з Донецької і Луганської областей отримати повну середню та вищу освіту. Для цього створюються додаткові можливості прийняття на навчання до вищих навчальних закладів (ВНЗ), проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ВНО) і отримання атестату про повну загальну середню освіту для осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО (на період її проведення).

Так, абітурієнти зможуть отримати атестат про повну середню освіту, склавши іспити на території, підконтрольній українській владі. Також дозволяється вступати до будь-якого евакуйованого з території проведення АТО та тимчасово окупованої території ВНЗ або ВНЗ, розташованого на території Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації або за результатами ВНО або ж за умови складання тільки вступних іспитів на конкурсних засадах.

Відповідні поправки внесли до Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV, Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.14 р. № 1556-VII і Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.14 р. № 1669-VII.

(Закон України від 19.04.16 р. № 1114-VIII, набув чинності з 20.05.16 р. і введено в дію з 21.05.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі