Календар тижня

31 ТРАВНЯ (ВІВТОРОК):

Закінчується строк подання:

2 ЧЕРВНЯ (ЧЕТВЕР):

Закінчується строк подання:

  • звіту про товарооборот торгової мережі (ф. № 1-торг, місячна) за травень 2016 року;
  • звіту про залишки та використання енергетичних матеріалів і продуктів перероблення нафти (ф. № 4-мтп, місячна) за травень 2016 року.

3 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ):

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяг оптового товарообороту (ф. № 1-опт, місячна) за травень 2016 року;
  • декларації про наявні обсяги цукру станом на 1 червня 2016 року;
  • звіту про продаж світлих нафтопродуктів і газу (ф. № 1-торг (нафтопродукти), місячна) за травень 2016 року;
  • термінового звіту про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами (ф. № 1-П, місячна) за травень 2016 року;
  • звіту про перевезення вантажів та пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за травень 2016 року.

7 ЧЕРВНЯ (ВІВТОРОК):

Закінчується строк подання:

  • звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за січень — травень 2016 року.

9 ЧЕРВНЯ (ЧЕТВЕР):

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв оптовиками (ф. № 1-ОА) та роздрібними торговцями (ф. № 1-РА) за травень 2016 року (про заповнення і подання звіту роздрібними торговцями читайте «БТ», 2016, № 17, с. 19);
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів оптовиками (ф. № 1-ОТ) та роздрібними торгівцями (ф. № 1-РТ) за травень 2016 року (нова форма) (про заповнення і подання звіту роздрібними торговцями читайте у «БТ», 2016, № 17, с. 19);
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за травень 2016 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

Календарні нотатки

Сьогодні поговоримо про те, чи може суб’єкт господарювання виправити помилку, допущену у звітах про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв (ф. № 1-ОА та ф. № 1-РА) та тютюнових виробів (ф. № 1-ОТ та ф. № 1-РТ).

Розпочнемо з того, що у Порядку заповнення вищенаведених звітів (затверджений наказом Мінфіну від 11.02.16 р. № 49) не передбачено механізму виправлення помилок у таких звітах.

Але це не означає, що виправити помилку, допущену у такому звіті, ви не зможете. Про це прямо заявили контролери у роз’ясненні, наведеному у категорії 115.05 ЗІР ДФСУ. У ньому вони наголошують, що у разі виявлення помилок у таких звітах платник може звернутись письмово до контролюючого органу з обґрунтуванням обставин помилково поданої звітності та проханням її невизнання, а також повторно сформувати та подати з виправленими показниками такий звіт.

Однак якщо платник вирішить виправити помилку у таких звітах, він має пам’ятати, що відповідно до абзацу вісімнадцятого ч. 2 ст. 17 Закону України від 19.12.95 р. № 481/95-BP до суб’єктів господарювання, які подали звіт з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 17000 грн.

Тобто можна констатувати, що виправити помилку у звітності про придбання та реалізацію алкогольних і тютюнових виробів можна, але ці дії можуть «влетіти» суб’єкту господарювання в чималу «копієчку».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі