Теми статей
Обрати теми

Особливості заповнення декларації з екоподатку

Децюра Сергій
Як заповнити ряд. 1.1, 1.2 та код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ у декларації з екоподатку, у тому числі у разі подання копії декларації в електронному вигляді за основним місцем обліку?

У ряд. 1.1 Податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.15 р. № 715 (далі — декларація), зазначається звітний (податковий) період, за який подається декларація: квартал (у форматі «1», «2», «3» чи «4») та рік.

При уточненні показників раніше поданої декларації за попередній звітний період у ряд. 1.2 зазначається період, що уточнюється: квартал — 1, 2, 3, 4 та рік. У рядку 1.1 уточнюючої декларації зазначається податковий (звітний) період, в якому подається уточнююча декларація.

У рядку «код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» поля 2 зазначається код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, у якому платник перебуває на обліку як платник екоподатку. За кожним кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, зазначеним у цьому рядку, має подаватись окрема декларація. Відповідно зазначений код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ проставляється у рядках 3.1 додатків, що додаються до цієї декларації.

Щоб подати копію декларації за основним місцем обліку ( п. 250.8 ПКУ), платник формує копію декларації, що була надіслана до контролюючого органу за неосновним місцем обліку. У ній поряд з полем «копія» проставляється позначка «Х». При цьому зазначається код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого надсилається вказана копія (основним місцем обліку).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі