Теми статей
Обрати теми

Електронне адміністрування ПДВ: коли заборгованість з різниці в тарифах збільшить регліміт

Кабінет Міністрів України

Нагадаємо, що у п. 9 Порядку № 569 йдеться про порядок формування показників «суперформули» для визначення реєстраційного ліміту платника ПДВ. Сума такого ліміту є «перепусткою» для реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі. Зокрема, до показника ΣПопРах враховується сума зменшення залишку узгоджених податкових зобов’язань за рахунок заліку заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та інші послуги у рамках проведення розрахунків з погашення за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

Постановою, що коментується, підкориговано правила взаємодії Казначейства та ДФСУ при трансформації таких міжбюджетних заліків у суму регліміту платника ПДВ.

Так от, інформація про ці заліки має подаватись Казначейством не пізніше наступного робочого дня. У свою чергу ДФСУ має зменшити суму залишку ПЗ платника.

Увага! Тепер мова йде про ПЗ, які виникли на підставі ПДВ-декларацій починаючи зі звітності за липень 2015 р. — у місячних платників, та за III кв. 2015 р. — у квартальників.

Головне питання в тому, коли таке погашення потрапить до «суперформули». За новими правилами ДФСУ не пізніше ніж через десять робочих днів після отримання інформації від Казначейства збільшує суму поповнення електронного рахунка платника ПДВ, формує та надсилає Казначейству коригуючі реєстри на суму наявного залишку узгоджених ПЗ, не сплачених до бюджету, строк сплати яких настав. Раніше ці обидві операції контролери мали виконувати не пізніше наступного робочого дня.

Постанова набрала чинності 11.11.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі