Теми статей
Обрати теми

Чи скасована алкогольно-тютюнова звітність?

Сергій ДЕЦЮРА
Держрегуляторна служба повідомила, що дія форм звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв роздрібними торговцями (ф. № 1-РА) та звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів роз- дрібними торговцями (ф. № 1-РТ) зупинено з 05.09.16 р.

Відбулося це через те, що Мінфін в установлений термін (у двомісячний термін) не виконав і не оскаржив рішення Держрегуляторної служби від 04.07.16 р. № 8 // «БТ», 2016, № 30, с. 10, яким вимагалося внести зміни до наказу Мінфіну від 11.02.16 р № 49 та скасувати обов’язок подання вищезгаданих звітів.

Водночас податківці продовжують ігнорувати цей факт. Річ у тім, що після появи такого повідомлення податківці на своєму офіційному сайті у розділі ЗІР ДФСУ розмістили консультації, в яких викладено рекомендації щодо заповнення цих форм звітності. Тому до того часу, поки податківці не визнають, що ці форми не чинні, радимо все одно їх подавати.

Про всі зімни у вирішення цього питання ми інформуватимемо на сторінках нашого видання.

(Повідомлення Державної регуляторної служби України від 10.11.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі