Теми статей
Обрати теми

Повернення депозитів фізособам, якщо банк «лопнув»

Децюра Сергій
Підкориговано правила відшкодування фізособам через систему гарантування вкладів фізосіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг.

Відтепер фінустановам заборонено залучати кошти фізосіб (крім учасників такої установи) із зобов’язанням щодо їх повернення, у тому числі шляхом отримання позики, у разі, якщо це прямо не передбачено законом про діяльність відповідної фінустанови.

Також банкам забороняється здійснювати без відображення в зобов’язаннях та активах банку операції шляхом залучення коштів фізичних осіб з метою їх прямого розміщення в кредити.

Крім того, у разі виконання банком функцій повіреного, агента, іншого представника або посередника із залучення коштів фізосіб на користь третіх осіб (включаючи небанківські фінустанови) банк зобов’язаний попередньо ознайомити у письмовій формі фізосіб про те, що такі кошти не є банківським вкладом фізособи, на який поширюються гарантії, встановлені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

(Закон України від 15.11.16 р. № 1736-VIII, чинний з 19.11.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі