Теми статей
Обрати теми

Реквізити чека РРО при різних способах розрахунків

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій

У листі, що коментується, податківці розказали про обов’язкові реквізити чека РРО.

Так, якщо розрахунки здійснюються готівкою, то чек РРО обов’язково має містити реквізити, перелічені у п. 2 розд. ІІ Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.16 р. № 13.

При цьому не буде помилкою, якщо він міститиме також додаткові дані. Наприклад, проміжний підрахунок загальної суми за чеком, суму здачі та інші дані, зокрема інформацію, яка визначена технічними вимогами до спеціалізованих РРО (ставку та суму зборів, що сплачується, наприклад, пенсійного, туристичного тощо).

Увага! Якщо розрахунки здійснюються з використанням платіжної картки, то крім вищезгаданих обов’язкових реквізитів, чек РРО має містити і такі дані:

• ідентифі катор еквайєра та торговця або інші реквізити, що дадуть змогу їх ідентифікувати;

• ідентифікатор платіжного пристрою;

• суму комісійної винагороди (у разі наявності);

• вид операції;

• реквізити електронного платіжного засобу (платіжної картки, якщо це передбачено правилами безпеки платіжної системи), перед якими друкуються великі літери «ЕПЗ»;

• напис «Код авт.» та код авторизації або інший код, що ідентифікує операцію в платіжній системі, крім випадків, коли правила розрахунків платіжної системи передбачають складання розрахункових документів із застосуванням електронних платіжних засобів (платіжних карток) без виконання процедур авторизації;

• підпис касира та підпис держателя електронного платіжного засобу (платіжної картки) (якщо це передбачено правилами платіжної системи) в окремих рядках, перед якими друкуються відповідно написи «Касир» та «Держатель ЕПЗ».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі