Теми статей
Обрати теми

Зменшуємо податок на прибуток на «нерухомий» податок

Чи може платник податку на прибуток (ПНП), що не отримав у I кварталі звітного (податкового) року прибутку, врахувати суму податку на нерухоме майно, нарахованого до сплати за I квартал поточного року, у зменшення ПНП за результатами півріччя, трьох кварталів, року?

ПНП, що підлягає сплаті до бюджету, зменшується на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до ст. 266 ПКУ щодо об’єктів нежитлової нерухомості ( п. 137.6 ПКУ).

При цьому якщо платник ПНП у звітному періоді не отримав прибутку або сума ПНП менша за суму податку на нерухоме майно, то залишок суми такого податку, який не був урахований у зменшення ПНП поточного періоду, не переноситься на зменшення ПНП наступних податкових періодів.

У той же час податковим періодом для ПНП є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік ( п. 137.4 ПКУ). При цьому податкова декларація заповнюється наростаючим підсумком.

Тому, якщо платник ПНП у І кварталі звітного (податкового року) не отримав прибутку і відповідно не врахував суму нарахованого до сплати за І квартал поточного року «нерухомого» податку у зменшення ПНП за І квартал, то сума такого податку підлягає врахуванню у зменшення ПНП наступних податкових періодів — півріччя, трьох кварталів, року.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 102.20

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі