Теми статей
Обрати теми

ФОП та платіжний термінал: коли без нього не обійтися

Чи необхідно ФОП — платнику єдиного податку (ЄП) у разі проведення розрахунків через РРО забезпечувати можливість використання споживачами електронних платіжних засобів?

Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати можливість здійснення держателями електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів не менше трьох платіжних систем, однією з яких є багатоемітентна платіжна система, платіжною організацією якої є резидент України (п. 14.19 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» від 05.04.01 р. № 2346-III).

Вимоги до госпсуб’єктів щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги) визначено у постанові Кабміну від 29.09.10 р. № 878.

Пункт 2 цієї постанови звільняє від обов’язкового приймання спеціальних платіжних засобів:

• заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів (їдальні у школах, вузах, на підприємствах тощо), підприємства торгівлі з торговельною площею до 20 кв. метрів (крім автозаправних станцій);

• суб’єктів, які провадять госпдіяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 25 тис. осіб.

Враховуючи викладене, у разі застосування ФОП — платником ЄП при проведенні готівкових розрахунків зареєстрованих РРО такий платник зобов’язаний забезпечити можливість здійснення держателями електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів, якщо він не підпадає під вказані вище звільнення.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі