Теми статей
Обрати теми

Не забудьте вказати у ф. № 1ДФ доходи, нараховані підприємцям

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій
Лист ДФСУ від 21.09.16 р. № 20544/6/99-99-13-01-01-15

Контролери нагадали порядок подання звіту за ф. № 1ДФ «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку».

Доходи, які нараховані на користь фізичної особи (у т. ч. підприємця), відображаються у графі 3а Податкового розрахунку. При цьому контролери звертають увагу, що у разі нарахування доходу його обов’язково вказують у графі 3а незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні. Дохід, нарахований (виплачений) самозайнятій особі, записують у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «157».

Посилаючись на п. 50.1 ПКУ, податківці вказують: якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник самостійно виявляє помилки у раніше поданій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок (УР). Хоча ф. № 1ДФ за своєю суттю не є податковою декларацією (у ній податковий агент повідомляє про суми податків, утриманих із інших платників), порядок уточнень аналогічний. У п. 4.3 Порядку* регламентовано: УР подається у разі необхідності проведення коригувань розрахунку після закінчення строку його подання.

* Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом МФУ від 13.01.15 р. № 4.

Нагадують податківці й про відповідальність податкового агента. За неподання, подання з порушенням строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками ф. № 1ДФ до такого агента застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 119.2 ПКУ. На перший раз — 510 грн., за повторне таке саме порушення протягом року — 1020 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі