Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

7 ВЕРЕСНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за січень — серпень 2016 року.

8 ВЕРЕСНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк сплати:

  • податку на прибуток підприємств виробниками сільгосппродукції за період з 01.07.15 р. по 30.06.16 р.

9 ВЕРЕСНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв оптовиками (ф. № 1-ОА) та роздрібними торговцями (ф. № 1-РА) за серпень 2016 року;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів оптовиками (ф. № 1-ОТ) та роздрібними торговцями (ф. № 1-РТ) за серпень 2016 року;
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за серпень 2016 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

15 ВЕРЕСНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за серпень 2016 року тими суб’єктами, які не зобов’язані подавати інформацію по дротових або бездротових каналах зв’язку;
  • заяви про перехід з IV кварталу 2016 року на сплату ЄП діючими юрособами і ФОП. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік. Якщо йдеться про суб’єкта, який хоче перейти до групи 3 ЄП на ставку з ПДВ (2 %), то в цей самий строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП (у тому числі про перехід зі ставки ЄП без ПДВ на ставку з ПДВ і навпаки) або про перехід «всередині» однієї групи зі ставки ЄП без ПДВ на ставку ЄП з ПДВ. Якщо відбувається перехід на ставку ЄП з ПДВ, у цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

Календарні нотатки

Сьогодні поговоримо про те, які дії має вчинити суб’єкт господарювання, що відмовляється від реєстрації платником ПДВ через перехід з початку IV кварталу 2016 року на спрощену систему оподаткування без сплати ПДВ.

У цьому випадку він має провести умовне постачання, тобто нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ на активи, які фактично залишилися не використаними в оподатковуваній діяльності, за умови, що суми «вхідного» ПДВ за ними були включені до складу податкового кредиту (п. 184.7 ПКУ).

Нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ при умовному постачанні необхідно виходячи зі звичайної ціни.

Зробити це потрібно не пізніше дати анулювання ПДВ-реєстрації, оскільки після цієї дати платник втрачає право на податковий кредит і виписку податкових накладних, про що прямо зазначено в п. 184.5 ПКУ.

Тобто не пізніше 30.09.16 р. потрібно скласти податкову накладну (ПН) на умовне постачання. У верхній лівій частині такої ПН робите позначку «X» про те, що вона не видається покупцю, і зазначаєте тип причини — «10», у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображаєте умовний ІПН «400000000000», а в інших рядках, відведених для заповнення, — власні дані. Решту граф такої ПН заповнюйте у загальному порядку.

У бухобліку нарахування умовних податкових зобов’язань відображаємо за дебетом субрахунку 949 «Інші витрати операційної діяльності».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі