Теми статей
Обрати теми

За подання уточнюючих відомостей про прийнятих працівників не штрафують

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист Мінсоцполітики від 22.06.16 р. № 746/13/84-16

Поза сумнівом, нікому з роботодавців не хочеться сплачувати штрафи. Особливо якщо порушення виявлять за допуск працівника до роботи без попереднього подання повідомлення до податкового органу. Адже суми чималі:

штраф у розмірі 30 М3П на момент виявлення порушення за кожного працівника (з 01.05.16 р. по 30.11.16 р. — 43500 грн.) (ст. 265 КЗпП);

адмінштраф у розмірі від 8500 до 17000 грн. (у разі повторного порушення — від 17000 до 34000 грн.) (ст. 40 КпАП).

Але як бути у разі, якщо роботодавець повідомив контролерів про прийняття нового співробітника, але в самому повідомленні допустив помилку? Наприклад, у персональних даних працівника, реквізитах наказу про прийняття на роботу, категорії особи і навіть даті початку роботи. Чи буде штраф?

Ні! Мінсоцполітики стверджує — роботодавцю достатньо буде самовиправитися. Для цього подайте ще два повідомлення про прийняття працівника на роботу:

перше — з типом «скасовуюче» і помилковими даними.

Зверніть увагу: повідомлення такого типу ви подаєте і в тому разі, якщо ви повідомили контролерів про нового працівника, але він так і не приступив до виконання своїх обов’язків (лист Мінсоцполітики від 29.04.16 р. № 492/13/84-16);

друге — з типом «початкове» і правильними даними.

І ще. Мінсоцполітики нагадує: повідомляти податкові органи про прийняття працівника на роботу необхідно тільки у разі укладення трудового договору.

Відповідно у разі укладення цивільно-правового договору на виконання фізособою робіт (надання послуг), повідомляти фіскалів про такі відносини не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі