Теми статей
Обрати теми

Код послуги в податковій накладній має бути з 01.03.17 р.

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій

У листі, що коментується, ДФСУ порушила два важливих для платників ПДВ питання:

• чи можна сформувати податковий кредит (ПК) на підставі податкових накладних (ПН), які до внесення відповідних змін до форми ПН не містили коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції і послуг (ДКПП) або в такому коді є помилка;

• чи визнається помилкою відсутність коду послуги у ПН, складеній після 01.01.17 р.

На жаль, ствердну відповідь контролери дали тільки за ПН, складеними у період з 01.01.17 р. по 01.03.17 р. Вони ще раз підтвердили, що:

• у ПН, складених у такий «перехідний» період, можна було тимчасово (до внесення відповідних змін до форми ПН) не вказувати код послуги (див. «БТ», 2017, № 5, с. 4);

• відсутність коду послуги у ПН, датованих з 01.01.17 р. до дати набуття чинності відповідними змінами у форму ПН, не розцінюється як помилка, допущена при складанні ПН. А значить, така похибка у ПН не може бути єдиною підставою для невизнання ПК за нею.

Зверніть увагу: за ПН, складеними після 01.03.17 р., таких поблажок фіскали не надають.

Так, контролери дозволили платникам ПДВ до 16.03.17 р. реєструвати ПН в ЄРПН за «старою» формою (лист ДФСУ від 10.03.17 р. № 5953/7/99-99-15-03-02-17). Але при цьому вони і словом не обмовилися про можливість складати такі ПН без кодів послуг.

Тому, щоб ваш покупець мав «залізне» право на ПК за березневою ПН, краще скласти розрахунок коригування (РК) до такої ПН і додати інформацію, якої бракує.

Зверніть увагу! На даний момент система не пропускає РК, у яких не заповнені гр. 4.1 або гр. 4.3. Тому в обох рядках такого РК (зі знаком «-» і знаком «+») доведеться внести два однакові коди послуги (навіть якщо його не було в ПН).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі