Теми статей
Обрати теми

Дохід отриманий фізособою не повністю: як відзвітувати

Який дохід (нарахований або виплачений) потрібно вказувати фізособі в розд. II податкової декларації про майновий стан і доходи, якщо впродовж звітного року податковим агентом доходи у вигляді зарплати й орендної плати виплачені не в повному обсязі?

Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Мінфіну від 02.10.15 р. № 859.

Відповідно до п. 2 розд. III цього документа в гр. 3 розд. II «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» такої декларації слід вказати суму річного оподатковуваного доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платника податку впродовж звітного періоду, з урахуванням податків і внесків, які утримуються з таких доходів.

Крім того, на вимогу контролюючого органу платники податків зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, і підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, указаних у податковій декларації за цим податком.

Більше того, особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податків відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг і суму утриманого податку ( п.п. «в» п. 176.2 ПКУ).

Висновок: при заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи в розд. II фізособа вказує суму нарахованих податковим агентом доходів у вигляді зарплати й орендної плати.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 103.24

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі