Транспортний податок: оновлено форму декларації

Децюра Сергій, Біляєва Олена, Амброзяк Наталя
Наказ Мінфіну від 27.06.17 р. № 595 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з транспортного податку»

Нагадаємо, що з початку 2017 року зазнала змін методика визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей обкладення транспортним податком. Така вартість визначається Мінекономіки станом на 1 січня податкового (звітного) року, виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального (п.п. 267.2.1 ПКУ).

І от нарешті Мінфін наказом, що коментується, виклав у новій редакції форму декларації з транспортного податку.

Форма декларації зазнала таких змін:

1) у ній з’явилася графа «тип пального». Для її заповнення суб’єкту господарювання доведеться звернутися до посилань, які наведені в кінці форми. Там кожному виду пального присвоєно свій цифровий код;

2) замість графи, у якій вказувався номерний знак транспортного засобу, у новій формі декларації слід буде вказати Міжнародний ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN-код). Відшукати VIN-код можна в техпаспорті автомобіля, а також на самому автомобілі на нероз’ємних складових кузова, шасі та спеціальних номерних табличках (шильдиках);

3) при виправленні помилок у формі декларації платник буде вказувати розмір, на який збільшуються раніше задекларовані податкові зобов’язання в одному рядку, а не, як раніше, у двох. До цього окремо вказували розмір заниження зобов’язання, за якими настав чи не настав строк сплати.

Нова форма, напевно, буде використовувати для звітування при поданні звітності за наступний звітний період, тобто на 2018 рік.

Наказ, що коментується, набуває чинності з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі