Теми статей
Обрати теми

«Другий» ліміт у Витягу із СЕА: коли він виникає

З яких причин виникає показник «другий ліміт» у Витягу із СЕА?

Закон України від 21.12.16 р. № 1797-VIII вніс зміни до ПКУ, зокрема в п. 2001.9 ПКУ. Тепер ця норма говорить: якщо у платника ПДВ загальна сума податкових зобов’язань (ПЗ), вказаних ним у поданих ПДВ-деклараціях (з урахуванням уточнюючих розрахунків до них), перевищує суму ПДВ, вказану в складених таким платником податкових накладних (ПН) / розрахунках коригування (РК), зареєстрованих в ЄРПН (∑перевищ), а реєстраційного ліміту (РЛ) недостатньо для реєстрації ПН/РК за звітні періоди виникнення такого перевищення, платник ПДВ має право зареєструвати ПН/РК в ЄРПН (незалежно від значення РЛ) на суму ПДВ, що дорівнює значенню показника ∑перевищ, зменшеного на суму задекларованих до сплати ПЗ за період починаючи з 01.07.15 р. (включаючи ПЗ, сплачені і не сплачені платником податків) і збільшеного на значення показника ∑ПопРах. Саме ця сума «віртуального» РЛ і є «другим лімітом».

Платник ПДВ має право зареєструвати в порядку, визначеному абзацом першим п. 2001.9 ПКУ (використати «другий ліміт»), тільки ПН за звітні періоди, в яких виникло перевищення ПЗ, вказаних платником у наданих ПДВ-деклараціях (з урахуванням уточнюючих розрахунків до них), над сумою ПДВ, вказаною у складених таким платником ПН і РК, зареєстрованих в ЄРПН ∑перевищ).

Після реєстрації таких ПЗ в ЄРПН відбувається перерахунок показника ∑перевищ за звітний період, в якому була складена така ПН, за результатами якого показник ∑перевищ зменшується на суму ПДВ, вказану в зареєстрованих в ЄРПН ПН/РК, і відповідно на таку суму ПДВ збільшується значення показника ∑НаклВид. Вказана інформація відображається у Витягу із СЕА ПДВ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі