Теми статей
Обрати теми

Житлово-комунальні послуги за новим Законом

Децюра Сергій
Верховна Рада прийняла, а Президент підписав Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Цим законом виводяться на новий рівень правила надання споживачам житлово-комунальних послуг, а також запроваджуються сучасні моделі договірних взаємовідносин між споживачами та виконавцями послуг.

У ньому детально прописано перелік житлово-комунальних послуг, а також вимоги щодо їх надання, порядок оплати за надання таких послуг, застосування соціальних нормативів, а також правила оформлення договірних відносин.

Зокрема, встановлено штрафні санкції до споживача за несвоєчасну сплату за житлово-комунальні послуги у вигляді пені. Розмір пені встановлюється в договорі, але не може бути вищим 0,01 % суми боргу за кожен день прострочення. А загальна сума сплаченої пені не може перевищувати 100 % загальної суми боргу.

Пеня не нараховується лише за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

(Закон України від 09.11.17 р. № 2189-VIII, чинний з 10.12.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі