Теми статей
Обрати теми

Як заповнити декларацію, якщо придбали декілька земділянок

Як заповнюється графа «починаючи з» загальної частини декларації з плати за землю при поданні її вперше, якщо юрособа в різні періоди набула права власності на земельні ділянки, та який порядок подання цієї декларації: за всі земельні ділянки разом або за кожну окремо?

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.4 ПКУ).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), затверджена наказом Мінфінану від 16.06.15 р. № 560, використовується платниками до 01.01.18 р. Починаючи з 01.01.18 р. запроваджується форма декларації в редакції наказу Мінфіну від 23.01.17 р. № 9.

У разі подання декларації за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди заповнюється графа «починаючи з» декларації, де зазначається число та місяць.

При цьому порядковий номер податкового (звітного) місяця проставляється арабськими цифрами (для чисел з однієї цифри в першому полі проставляється «0»).

Отже, у разі набуття юрособою у різні періоди (місяці) прав власності на земельні ділянки (незалежно від того, на одній чи ні території органу місцевого самоврядування знаходяться земельні ділянки) декларація подається по кожному факту набуття прав власності на земельну ділянку протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому такі права набуто. У податковій декларації у графі «починаючи з» вказується число та місяць набуття права власності на земельну ділянку.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі