Теми статей
Обрати теми

Оновили договір оренди землі: як заповнити декларацію

Яка податкова декларація з плати за землю подається в разі укладання протягом року нового договору оренди на ту ж саму земельну ділянку без змін умов договору (або зі змінами умов договору)?

Платники плати за землю (крім фізосіб) самостійно обчислюють суму податку і щороку подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земділянки:

• річну податкову декларацію з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями не пізніше 20 лютого поточного року (п. 286.2 ПКУ);

• або щомісяця декларацію з розрахованим податком на місць протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ПКУ).

Подання річної декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.4 ПКУ).

Отже, у разі укладання протягом року нового договору оренди на ту ж саму земельну ділянку без змін умов договору або зі змінами умов договору (строк дії попереднього договору закінчився), а звітна податкова декларація подана платником плати за землю на строк дії цього попереднього договору, то такий платник:

• подає уточнюючу податкову декларацію з урахуванням показників останньої поданої декларації за рік, що уточнюється протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, в якому зареєстровано новий договір оренди землі;

• або подає щомісяця звітну податкову декларацію починаючи з календарного місяця, в якому фактично виникло право оренди земельної ділянки за новим договором оренди землі.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі