Теми статей
Обрати теми

Оплата за одним договором у рахунок поставки за іншим

Яку причину коригування вказати у графі 2 розрахунку коригування (РК) при зарахуванні попередньої оплати, отриманої за одним договором, у погашення заборгованості за товари, поставлені за іншим договором?

У разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної (ПН), постачальник (продавець) товарів/послуг складає РК ( п. 21 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.15 р. № 1307).

Якщо продавцем — платником ПДВ на дату отримання авансу за одним договором (далі — перший договір) та на дату поставки товарів за іншим договором (далі — другий договір) були визначені податкові зобов’язання з ПДВ та складені і зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН) відповідні ПН, то при зарахуванні передоплати, отриманої за першим договором, у погашення заборгованості за поставлені товари за другим договором продавець — платник ПДВ має право скласти РК до ПН, складеної на дату отримання передоплати (авансу) за першим договором.

Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем) товарів/послуг.

Складання такого РК здійснюється на дату підписання документа, на підставі якого кошти, отримані за першим договором, будуть зараховані в рахунок погашення заборгованості за поставлені товари/послуги за другим договором.

При цьому у гр. 2 «Причина коригування» такого РК зазначається: «Залік попередньої оплати в рахунок оплати поставлених товарів/послуг за іншим договором № … від ...».

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.07

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі