Теми статей
Обрати теми

Перевірки податківців потрапили у сферу дії Закону про держнагляд

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій

Законом, що коментується, внесено зміни до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.07 р. № 877-V (далі — Закон № 877). Ці зміни «удосконалюють» порядок проведення контролюючих заходів, зокрема і податківцями.

Справа в тому, що відтепер дія Закону № 877 поширюється і на відносини, які виникають під час здійснення заходів контролю органами ДФСУ. Така вимога не стосується тільки відносин, що виникають під час здійснення заходів валютного контролю та митного контролю на кордоні.

Про те, що ДФСУ, проводячи свої перевірки, має враховувати вимоги Закону № 877, тепер прямо вказано у ст. 2 цього Закону. Однак при цьому згадується, що особливості, визначені профільними законами (для ДФСУ — це ПКУ), теж потрібно врахувати. Яким чином контролери будуть поєднувати вимоги Закону № 877 та ПКУ, покаже час.

До відома! Крім податківців, відтепер дотримуватися положень Закону № 877 мають також і інші органи влади. Їх перелік шукайте в оновленій ст. 2 цього Закону.

Детально про вплив положень Закону № 877 на порядок проведення перевірок ДФСУ читайте в наступних номерах.

Крім вищезгаданих змін, також запроваджується інтегрована автоматизована система державного нагляду (контролю), доступ до якої буде надано всім суб’єктам господарювання через мережу Інтернет.

Закон, що коментується, чинний з 01.01.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі