Теми статей
Обрати теми

Обмеження на розрахунки готівкою діє навіть при розрахунках через РРО

Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 50000 грн. при проведенні таких розрахунків через РРО, РК?

Відповідно до абзацу третього п. 1 постанови Правління Нацбанку «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» від 06.06.13 р. № 210 встановлено граничну суму розрахунків між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень (див. «БТ», 2017, № 1−2, с. 8).

Пунктом 1.2 глави 1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Нацбанку від 15.12.04 р. № 637, визначено, що готівкові розрахунки — платежі готівкою підприємств (підприємців) та фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.

Враховуючи викладене вище, обмеження щодо граничної суми розрахунків, встановлене у розмірі 50000 грн., поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через реєстратори розрахункових операцій, розрахункові книжки.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.13

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі