Теми статей
Обрати теми

«1С:Бухгалтерія»: можна використовувати в Україні — думка СБУ

Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА та Влада КАРПОВА
Лист Служби безпеки України від 28.06.17 р. № 30/1/5-4716

Нагадаємо, що наприкінці II кварталу 2017 року Указом Президента України від 15.05.17 р. № 133/2017 («БТ», 2017, № 21, с. 4) запроваджені персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. До переліку цих підприємств потрапили, зокрема, російське ТОВ «1С» та його представництво в Україні ТОВ «1С:Мультимедіа Україна».

У зв’язку з цим виникло запитання: що загрожує підприємствам, які й досі використовують програмну продукцію компанії «1С»?

СБУ у листі, що коментується, зазначила, що використання підприємствами програмного продукту «1С:Бухгалтерія» за ліцензіями, що були придбані ними до набуття чинності вищезгаданого Указу, не є порушенням чинного законодавства України.

Висновок СБУ закономірний. Підприємство, якщо і вступало у відносини із компаніями, що потрапили до «санаційного» списку, то це було до запровадження санкцій. А на такі відносини вищезгаданий Указ не поширюється.

Що ж стосується використання програмного продукту «1С:Бухгалтерія» після закінчення ліцензії, то СБУ з цього приводу не висловилася. Водночас вона нагадала, що за виявленими фактами порушення чинного законодавства України будуть вживатися відповідні заходи.

На наш погляд, усе буде залежати від того, у кого ви придбаєте ліцензію на використання програмного продукту «1С:Бухгалтерія». Якщо це буде компанія, яка не потрапила до «санаційного» переліку, то проблем з використанням такого продукту виникнути не повинно.

Теги
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі