Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів

Сергій ДЕЦЮРА

Регламент роботи «розблокувальної» Комісії ДФСУ

ДФСУ затвердила Регламент роботи Комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК у ЄРПН або відмову в такій реєстрації. У ньому визначено, що засідання Комісії проводиться обов’язково кожного робочого дня два рази на день о 10 год 00 хв та о 15 год 00 хв за наявності документів для розгляду, з аудіо- та відеофіксакцією. Можливі також і додаткові засідання. Рішення про їх проведення приймає Голова Комісії.

(Наказ ДФСУ від 26.06.17 р. № 450, чинний з дня опублікування)

Екологічні вимоги до автомобілів

Законодавців відтермінували строки запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів рівня «ЄВРО-6».

Так, з 01.01.20 р. транспортні засоби, що ввозяться на митну територію України та виробляються в Україні, мають відповідати стандарту екологічних вимог не нижчий рівня «ЄВРО-6». До цього такий стандарт екобезпеки мав почати діти з 01.01.18 р.

(Закон України від 08.06.17 р. № 2098-VIII, чинний з 14.07.17 р.)

Літакобудівна пільга з податку на прибуток

Дочекалися! Кабмін все-таки затвердив Порядок контролю за цільовим використанням підприємствами — суб’єктами літакобудування вивільнених коштів від звільнення їх від сплати податку на прибуток (п. 41 підрозд. 4 розд. XX ПКУ).

Визначено, що контролювати використання таких коштів буде ДФСУ (що не дивно) під час проведення своїх перевірок.

Що ж стосується літакобудівних підприємств, то вони мають:

• вести окремий облік пільгової діяльності та визначати окремо прибуток, отриманий від такої діяльності. Суми вивільнених коштів в обліку слід обліковувати на окремому рахунку 47 «Цільове фінансування і цільові надходження»;

• подавати звіт про цільове використання вивільнених коштів. Періодичність подання такого звіту і його форму має визначити Мінфін спільно із Мінекономрозвитку.

(Постанова Кабміну від 07.06.17 р. № 476, чинна з 14.07.17 р.)

Звітність рієлтерів

Мінфін затвердив нову форму звіту рієлтерів про укладені за їх посередництвом договорів про оренду нерухомості.

Надають таку інформацію рієлтери щокварталу до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації (не пізніше 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу).

У цьому звіті рієлтер має вказати інформацію про осіб (орендаря та орендодавця), яким вони допомогли укласти договір оренди, площу нерухомості, яка передається в оренду за кожним договором, та суму орендної плати за звітний період (також за кожним договором).

Увага! Така звітність прирівнюється до податкової. А тому за порушення порядку та/або строків її подання рієлтер несе відповідальність, передбачену ПКУ.

(Наказ Мінфіну від 13.05.17 р. № 497, чинний з дня опублікування)

Коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства

Податківці розрахували коефіцієнт рентабельності для гірничих підприємств, які порушили строк регулярної повторної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин ділянки надр. Його потрібно використовувати для розрахунку податкових зобов’язань з рентної плати за IІ квартал 2017 року.

Контролери зазначають, що оскільки протягом ІІ кварталу 2017 року діяли 3 (три) облікові ставки НБУ, то середньозважена облікова ставка дорівнює 12,94 % ((14 % х 13 днів + 13 % х 42 дні + 12,5 % х 36 днів) / 91).

Нагадаємо, що платники, які не вважаються гірничими підприємствами, і платять рентну плату за використання води у 2017 році, застосовують коефіцієнт 22 % («БТ», 2017, № 16, с. 7).

(Лист ДФСУ від 14.07.17 р. № 18527/7/99-99-12-03-04-17)

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі