Теми статей
Обрати теми

Касовий чек РРО не можна замінити квитанцією про оплату банку

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Нестеренко Максим
Лист ДФСУ від 11.07.17 р. № 1129/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Податківців запитали, чи потрібно підприємству застосовувати реєстратор розрахункових операцій (РРО), якщо надана покупцеві банком-еквайєром електронна квитанція про оплату замовленого на інтернет-сайті товару міститиме всі обов’язкові реквізити?

Відповідь вони надали у листі, що коментується. Контролери зазначили, що замінити фіскальний касовий чек РРО електронною квитанцією про оплату, виданою банком-еквайєром, не можна.

Пояснюють вони свою позицію тим, що відповідно до вимог пп. 1, 2 ст. 3 Закону про РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції із застосуванням платіжних карток при продажу товарів, зобов’язані проводити розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

При цьому в розумінні Закону про РРО розрахунковим документом вважається не будь-який документ, що містить обов’язкові реквізити, притаманні касовому чеку (має форму та зміст цього документа), а тільки той, що роздрукований на належним чином зареєстрованому РРО.

Оскільки квитанцію про оплату за товар, що отримана від банку-еквайєра роздруковано на незареєстрованому РРО, то вона, навіть маючи всі обов’язкові реквізити касового чека, розрахунковим документом не вважається.

Отже, якщо покупець, використовуючи мережу Інтернет, замовив у підприємства товар і розрахунок за нього було здійснено електронним платіжним засобом (платіжною карткою), то підприємство зобов’язане видати йому розрахунковий документ встановленої форми (фіскальний касовий чек, надрукований РРО).

Висновки податківців доволі логічні, тому якщо не хочете проблем, то видавайте покупцям, які розраховуються через інтернет-сайт платіжними картками, розрахункові документи, роздруковані на РРО.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі