Теми статей
Обрати теми

Рентна плата за радіозв’язок: розраховуємо з урахуванням понижуючого коефіцієнта 0,75

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Трохименко Людмила
Лист ДФСУ від 29.05.17 р. № 13556/7/99-99-12-03-04-17

З початку 2017 року були не тільки проіндексовані ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом, а і змінені правила застосування коефіцієнтів до таких ставок (див. «БТ», 2017, № 1-2, с. 15).

Водночас понижуючий коефіцієнт 0,75, який використовували у 2016 році для розрахунку рентної плати за радіозв’язок з використанням шумоподібних сигналів для ширини смуги радіочастот до 30 МГц, залишився незмінним (примітка «*» до старої редакції п. 254.4 ПКУ). Про його застосування у 2017 році свідчить примітка «1» до нової редакції п. 254.4 ПКУ.

Водночас якщо детально поглянути на нові ставки рентної плати, що наведені у оновленому п. 254.4 ПКУ, то такий висновок не є беззаперечним. Річ у тому, що раніше про застосування понижуючого коефіцієнта при розрахунку плати свідчила примітка «*» до ставки за радіозв’язок з використанням шумоподібних сигналів (ряд. 5 таблиці). Тепер же такої примітки немає. Натомість ставка, за якою розраховується плата за цей вид радіозв’язку, значиться з трьома (!) знаками після коми (26,211).

Присутність третьої цифри у розмірі ставки багато хто розцінив як помилку, яку допустив законодавець. Суть помилки в тому, що остання цифра ставки — це не складова ставки (тисячна частина), а примітка (тепер вони нумеруються цифрами «1», а не позначками «*», як раніше).

Роз’яснити ситуацію взялися податківці у листі, що коментується. Вони повідомили, що остання цифра у розмірі ставки для радіозв’язку з використанням шумоподібних сигналів є приміткою («26,211»), а не частиною ставки.

Отже, контролери дали «зелене світло» на застосування понижуючого коефіцієнта 0,75 при розрахунку плати за радіозв’язок з використанням шумоподібних сигналів для ширини смуги радіочастот до 30 МГц.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі