№25

Бухгалтерський тиждень, червень, 2017/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Поспішайте побачити! Нова форма «неприбуткового» Звіту Наказ Мінфіну від 28.04.17 р. № 469 «Про затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації»
  • Держреєстр РРО: коректурні правки і чергові новації Наказ ДФСУ від 07.06.17 р. № 406 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій»
  • Надали фізособі знижку при оплаті через платіжний сервіс – утримайте ПДФО Лист ДФСУ від 02.06.17 р. № 459/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Компенсація за неякісну електроенергію: хто і коли виписує податкову накладну Лист ДФСУ від 07.06.17 р. № 527/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Продукція, вироблена на давальницьких умовах, — дотаційна продукція аграрія Лист ДФСУ від 06.06.17 р. № 478/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Рентна плата за радіозв’язок: розраховуємо з урахуванням понижуючого коефіцієнта 0,75 Лист ДФСУ від 29.05.17 р. № 13556/7/99-99-12-03-04-17
  • Компенсація за частину відпустки без звільнення: умови виплати за версією Мінсоцполітики Лист Міністерства соціальної політики України від 19.01.17 р. № 132/0/101-17/284
  • Індекс інфляції за травень — 101,3 % За даними Держстату, індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) у травні 2017 року становить 101,3 %.
  • Скасовано держрегулювання цін Уряд остаточно скасував держрегулювання цін на ряд товарів і послуг, а саме на борошно, хліб, макарони, крупи, цукор, яловичину, свинину, м’ясо птиці тощо.
  • Знято обмеження на перерахунок коштів за кордон Нацбанк продовжує послаблювати валютні обмеження. Так: 1) з 12.06.17 р. скасовано обмеження на переказ фізособою коштів за межі України для неторговельних операцій. До цього часу фізособа могла переказати кошти за кордон у сумі, що не перевищує 150 тис. грн. на місяць; 2) знято заборону на купівлю юрособою інвалюти за наявності в неї власних коштів на рахунках у сумі, що перевищує 100 тис. доларів США.
  • Інвестування за кордон
  • Підтвердження форс-мажору Кабмін привів у відповідність до вимог чинного законодавства Перелік обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин.
  • Календар тижня
  • Коли реєстраційного ліміту бракує: підказки для постачальника Реєстраційний ліміт (РЛ) не гумовий, і часом його катастрофічно бракує. Особливо, якщо в постачальника накопичилася величезна кількість податкових накладних (ПН), які вимагають реєстрації у ЄРПН (причому негайно). Як наслідок, він опиняється «між двох вогнів»: з одного боку, закінчуються строки реєстрації у ЄРПН, з іншого — покупці бажають не лише отримати податковий кредит (ПК), а й побачити надбавку до свого РЛ. Як зареєструвати ПН у ЄРПН при нестачі РЛ і не потрапити в халепу? Ось тема нашої сьогоднішньої статті.
  • Відступлення права вимоги: особливості обліку Наш читач зіткнувся з незвичною ситуацією. Підприємство А перерахувало аванс підприємству Б, яке оформило ПН при отриманні авансу. У свою чергу підприємство Б перерахувало аванс підприємству С, яке не є платником ПДВ. Через деякий час підприємство Б стало банкрутом і для повернення коштів підприємству А уклало з ним договір про відступлення права вимоги авансу з підприємства С. Планується, що підприємство С поверне підприємству А отриманий від підприємства Б аванс. У зв’язку з цим виникло запитання: як відобразити в обліку такі операції?
  • ПН у громадському харчуванні — ще той головний біль! Платникам ПДВ, які працюють у сфері громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани), доводиться реалізовувати як власну продукцію (страви, випічку, напої, включаючи й коктейлі), так і куповані товари, у тому числі й алкогольні напої. Тому складання (і «кодування» в) ПН викликає в них низку запитань. Сьогодні надамо їм у цій «ПН-нелегкій» справі посильну допомогу.
  • Плата за землю: настала черга фізосіб! До 1 липня 2017 року фізособи, які є власниками або користувачами земельних ділянок, мають отримати від контролерів повідомлення з розрахованими сумами земельного податку. Якщо надішов такий лист «щастя», то відразу виникає запитання: чи правильно податківці нарахували податок? Щоб ви могли самостійно розвіяти такі сумніви, ми сьогодні нагадаємо основні правила сплати земельного податку фізособами.
  • «Здрастуй! Юності кажуть привітно…»: приймаємо на роботу неповнолітніх Ось воно, довгоочікуване літо! Попереду — час відпусток і канікул, коли можна безсоромно цілісінький день клеїти дурня! Проте все більше активних хлопців і дівчат віддають перевагу роботі над байдикуванням. До вас теж працевлаштуються юні кадри? Тоді, друзі, гарненько простудіюйте правила прийняття на роботу неповнолітніх осіб, адже серед нових співробітників цілком може виявитися молодь віком до 18 років. А з нею трудові відносини треба будувати особливим чином. Яким саме? Зараз розповімо.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати в червні 2017 року Індекс споживчих цін за травень 2017 року склав 101,3 %. Як таке перевищення позначиться на коефіцієнтах і сумах компенсації при виплаті зарплатних боргів у червні 2017 року? Про це розповімо в нашій консультації.
  • Індексуємо зарплату за червень 2017 року Індекс інфляції за квітень 2017 року, який впливає на червневу індексацію, склав 100,9 %. Чи відбулося перевищення порога індексації, чи потрібно індексувати зарплату за червень 2017 року та якими будуть коефіцієнти індексації? Про все це дізнаєтеся нижче.
  • Неправомірна виплата компенсації за щорічну відпустку без звільнення: яка відповідальність В установі працівнику (за його бажанням) виплачували грошову компенсацію за 10 календарних днів щорічної відпустки після надання йому 14 календарних днів цієї щорічної відпустки і 10 календарних днів соціальної додаткової відпустки на дітей. Яка відповідальність передбачена за таке порушення?
  • «Складно-побутовий» РРО: податківці прокидаються Тема РРО «вирує» ще з січня — коли стало відомо, що ті, хто торгує складними побутовими товарами, втратять «РРО-імунітет»*. «Точка неповернення» була пройдена 8 травня, коли запрацював Перелік «товарів-згубників». І ось «прокинулися» податківці. Сьогодні ми розповімо про їх перші роз’яснення і відповімо на ваші нові запитання щодо РРО. Буде цікаво всім: і тим, хто поставив РРО, і тим, хто якраз ставить, і тим, хто ще в роздумах!
  • ПН виправили: податківці проти відновлення ПК Чи має право платник ПДВ поновити податковий кредит, якщо під час документальної перевірки суми ПДВ було виключено зі складу податкового кредиту за податковими накладними, оформленими з порушенням встановлених вимог?
  • Неповнолітній працівник-інвалід: що зі ставкою ЄСВ і з ПСП? На період літніх канікул підприємство прийняло на роботу громадянина віком до 18 років, який до того ж є інвалідом. Чи можна застосовувати до виплачуваної йому заробітної плати пільгову ставку ЄСВ — 8,41 %? Чи може такий працівник скористатися правом на інвалідну «спецПСП» у підвищеному розмірі?
  • Охорона праці Право на охорону праці (ОП) закріплене в Конституції України. Крім того, нормами Закону про охорону праці визначені основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності. Про основні обов’язки роботодавців у працеохоронній сфері і йтиметься в нашій Темі тижня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі