Теми статей
Обрати теми

Періодичність друкування Z-звіту та правила блокування РРО

Децюра Сергій, Карпова Влада, Ушакова Лілія

У листі, що коментується, столичні податківці пояснили окремі нюанси використання РРО.

Правила друкування Z-звіту. Нагадаємо, що до 2015 року серед власників РРО існувало повір’я: незалежно від того, здійснюються протягом дня операції з використанням РРО чи ні, його власник зобов’язаний щоденно друкувати на РРО фіскальний звітний чек (Z-звіт).

Причина — п. 9 ст. 3 Закону про РРО, в якому було коротко сказано: суб’єкт господарювання, який використовує РРО, має обов’язково щоденно друкувати Z-звіти.

З початку 2015 року все змінилося. У п. 9 ст. 3 Закону про РРО було внесено зміни, відповідно до яких обов’язок щоденно друкувати на РРО (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) Z-звіт залишився тільки у тому випадку, коли протягом дня була здійснена розрахункова операція.

Спираючись на це, столичні контролери ще раз нагадали: у разі, коли на РРО не проводяться розрахункові операції, включати його та роздруковувати фіскальні звітні чеки (Z-звіти) не обов’язково.

Блокування роботи РРО. Також податківці нагадали, що робота РРО блокується (наприклад, під час відсутності Інтернету), тільки якщо після роздрукування Z-звіту РРО протягом 72 годин не передав контрольно-звітну інформацію на сервер ДФСУ.

Тому у випадку, коли РРО після останньої передачі інформації на сервер ДФСУ не використовувався та на ньому не роздруковувався Z-звіт, його робота після закінчення 72 годин з дати останньої передачі інформації не блокується.

Справа у тому, що інформація про відсутність протягом дня розрахункових операцій в автоматичному режимі передається до сервера обробки інформації (категорія 109.12 ЗІР ДФСУ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі