Теми статей
Обрати теми

Порядок обліку платників ЄСВ: є зміни

Кравченко Дар’я, Біляєва Олена, Децюра Сергій
Наказ Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників єдиного внеску <…>» від 25.09.17 р. № 803

Мінфін підкоригував Порядок обліку платників ЄСВ від 24.11.14 р. № 1162 (далі — Порядок). Зокрема, Порядок доповнений новим розділом VI «Організація обліку платників єдиного внеску в контролюючих органах», в якому функції обліку платників ЄСВ розподілені між головними управліннями ДФС і ДПІ.

У цьому ж розділі прописано, що у випадку якщо контролери виявлять, що юрособа, відокремлений підрозділ юрособи або ФОП здійснює діяльність, але не перебуває на обліку або знятий з обліку як платник ЄСВ, відповідні відомості з метою взяття на облік такої особи запитуватимуться у держреєстратора. А ось незалежних професіоналів у подібній ситуації попросять подати заяву за ф. № 1-ЄСВ.

Особи, на яких не поширюється дія Закону № 755*, у разі зміни форми власності більше не зобов’язані подавати заяву за ф. № 1- ЄСВ з позначкою «Зміни» (п. 4 розд. III Порядку).

* Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.03 р. № 755-IV.

З п. 8 розд. IV Порядку виключені норми, які дозволяли керівникові контролюючого органу прийняти рішення про непроведення перевірки ФОП у разі припинення підприємницької діяльності.

Відомості про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску за ф. № 11-ЄСВ (додаток 3 до Порядку) доповнені табличкою для відображення інформації про розстрочені (відстрочені) суми заборгованості з ЄСВ.

Також у формах № 2-ЄСВ, 11-ЄСВ, 9-ЄСВ і 10-ЄСВ (додатки 2, 3, 6 і 7 до Порядку) зазначено, що підписувати їх може не лише керівник або заступник керівника, а й уповноважена особа контролюючого органу.

Наказ набуде чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опублікований).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі