Теми статей
Обрати теми

Оскаржуємо рішення «розблокувальної» Комісії ДФСУ: як визначити дату подання скарги

Яка дата вважається датою отримання ДФСУ скарги на рішення Комісії про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН?

Скарга на рішення «розблокувальної» Комісії ДФСУ складається виключно у письмовій формі і подається платником ПДВ особисто або через свого уповноваженого представника безпосередньо в ДФСУ або надсилається поштою (п. 7 Порядка № 485*).

* Порядок розгляду скарг на рішення комісії Державної фіскальної служби про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою Кабміну від 04.07.17 р. № 485.

Датою подання платником ПДВ скарги є:

• у разі подання скарги безпосередньо в ДФСУ — дата фактичного надходження скарги в ДФСУ (дата проставляння відмітки про надходження скарги службою діловодства ДФСУ);

• у разі надсилання скарги поштою — дата отримання відділенням поштового зв’язку поштового відправлення зі скаргою (проставляється відділенням поштового зв’язку в повідомленні про вручення поштового відправлення або на конверті).

Якщо повідомлення про вручення або відбитка календарного штемпеля на поштовому відправленні (конверті, бандеролі) немає, днем подання скарги вважається день проставляння відмітки про надходження скарги службою діловодства ДФСУ.

У результаті датою отримання ДФСУ скарги на рішення «розблокувальної» Комісії ДФСУ є дата проставляння відмітки про надходження скарги службою діловодства ДФСУ у випадку:

• якщо скарга подана безпосередньо в ДФСУ;

• якщо скарга надсилається поштою;

• відсутності повідомлення про вручення або відбитка календарного штемпеля відділення поштового зв’язку на поштовому відправленні (конверті, бандеролі).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 133.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі